Thursday, January 7, 2010

SK Nurimah '73 passed away this morning

Salam

Received sms from Sarah a few minutes ago... Kak Nuri baru saja meninggal dunia around 6.30am di rumahnya di Putrajaya. I managed to speak to Sarah sekejap tadi, she is still waiting for her aunts and uncles to come untuk
uruskan jenazah. At this point tak tau lagi nak kebumikan di mana, pukul berapa etc. Since she is alone and obviously very distraught, harap siapa2 yang boleh ziarah can do so to give her strength and support.

I sebenarnya dah lama tak pegi rumah kak nuri so dah tak ingat... so siapa2 yang boleh bagi direction to her house in precint 11, sangat2 la dihargai. Kak Anis Saleha and myself will try to go there at 10++ this morning.

This is a very sad news to me and all of us....Semoga roh kak nuri dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Al-fatihah.

Ryzah '93

satu lagi berita kematian..

Assalamualaikum

If you recalled the name, hidayati yang sakilt SLE. I received a text message from her phone sent by her dad last nite. Hidayati telah kembali ke Rahmatullah on 1st January 2010. Sama2la kita sedekah Al Fatihah kepadanya.

Kak Roy 72

3 comments:

hazyr said...

Pembetulan: Kak Nuri was from batch '73. I was in a rush to go to work/ Sarah's house yesterday morning that I got the facts jumbled up :)

The second and third tahlil arwah will be held tonight and tomorrow night (lepas maghrib) at her house in Putrajaya. Semua SK dijemput hadir (pesanan from the family). I won't be able to go tonight so hope ada wakil SK yang boleh pergi ya..

Ryzah

harsa said...

oh ye.. akak pun tak perasan.. dah dibetulkan..

harsa said...

excerpt from stfoga egroups.. from kak eyerin '85

Salam semua,Tadi ke masjid putra dengan my daughter untuk bertemu jenazah buat kali terakhir. Selepas jenazah dimandi dan siap di kapan, kak nuri look so peaceful mcm dulu-dulu I selalu nampak dia terlena kat kerusi. semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang beriman dan Allah beri kekuatan kepada sarah.

p/s
A real life lesson for my daughter, tengok majoriti yang menziarahi adalah srikandi.
I told her .."nanti bila time Mama pun , insyaallah srikandi juga yang datang ziarah, coz kami berkawan sampai bila-bila and kami ada unexplained bonding ."